Forum slow loading

The last few days, the forum has been slow to load - seven to ten seconds. Cleared cookies , etc and it’s only this website I’m having problems with.

Agree! It is especially slow to re-edit a post.

This problem of slow loading corresponded to the time of last upgrade, I believe.

2 Likes

Go to meta.discourse.org and see if you have the same issue? The www.webpagetest.org site seems to suggest things running as usual speedwise, though that’s not what you are seeing.

Is it slow across all pages? or just pages with lots of images?

It’s only slow on the initial load to the home page. Perfectly fine after that.

@Harters do you see the same issue at the above link?

Everything seems to be running pretty normal- the CDN, the hosting server. If you know how to ping a site, please ping hungryonion.org and ping meta.discourse.org and let me know the results. thanks.

No, that loaded as quickly as every other site, I’ve visited.

Sorry, don’t know about pings.

I have no knowledge about how the technology works but could it be a factor that naf and I seem to be the ones having issues and we are both in Europe - potentially a long way from the server?

Discourse ping
Ping has started…

PING app-cname-target.cdck-prod-meta.discourse.cloud (54.241.152.62): 56 data bytes

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=0 ttl=230 time=195.020 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=1 ttl=230 time=196.132 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=2 ttl=230 time=194.513 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=3 ttl=230 time=199.942 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=4 ttl=230 time=195.463 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=5 ttl=230 time=195.530 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=6 ttl=230 time=196.688 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=7 ttl=230 time=192.814 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=8 ttl=230 time=195.518 ms

64 bytes from 54.241.152.62: icmp_seq=9 ttl=230 time=196.422 ms

— app-cname-target.cdck-prod-meta.discourse.cloud ping statistics —

10 packets transmitted, 10 packets received, 0.0% packet loss

round-trip min/avg/max/stddev = 192.814/195.804/199.942/1.729 ms


HO Ping

Ping has started…

PING www.hungryonion.org (162.243.148.176): 56 data bytes

Request timeout for icmp_seq 0

Request timeout for icmp_seq 1

Request timeout for icmp_seq 2

Request timeout for icmp_seq 3

Request timeout for icmp_seq 4

Request timeout for icmp_seq 5

Request timeout for icmp_seq 6

Request timeout for icmp_seq 7

Request timeout for icmp_seq 8

www.hungryonion.org ping statistics —

10 packets transmitted, 0 packets received, 100.0% packet loss


Tried a few pings on HO, same result.

1 Like

Do you use PC or Mac? The followings might help. Not difficult.

PC Ping:

Mac Ping:

Summary info:

HO - Approx round trip times in milli seconds - Min = 101ms, Max = 114ms, Ave = 105ms

Meta - Min = 163, Max = 189, Ave = 173

Hmmph. That is odd. That shows HO, initially responds quicker than the forum developer’s own site. That doesn’t tell how fast HO is delivering the site content to you, however.

Follow us on Facebook, Twitter!

Press Room
“Food is a pretty good prism through which to view humanity.”

― Jonathan Gold